QUTADG‘U BILIG HAQIDA O‘YLARIM - Mahammadova Marjonaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Yusuf Xos Hojib tomonidan XI asrda yozilgan “Qutadg‘u Bilig” asarining tarixiy, adabiy va axloqiy jihatlariga zamonaviy nigoh bilan yondashadi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar – adolat, bilim, axloq va davlat boshqaruvi haqidagi fikrlar – bugungi kun yoshlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi, ularni tarbiyalashda qanday ahamiyatga ega ekani muallif tomonidan shaxsiy kuzatuvlar va ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqola bugungi yoshlar ongida qadimiy bilimlarni qayta uyg‘otishga, ularning zamonaviy hayotda foydali bo‘lishiga e’tibor qaratadi.