FONETIK USLUBIYAT HAQIDA - Mahammadova Marjonaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqolada fonetik uslubiyatning nazariy asoslari, uslubiy fonetik vositalarning mohiyati, ularning adabiy matn va og‘zaki nutqdagi estetik funksiyasi ilmiy yondashuv asosida tahlil qilindi. Fonetik birliklarning urg‘u, intonatsiya, alliteratsiya, assonans, ohang kabi shakllari turli uslublardagi uslubiy roliga e’tibor qaratildi. Maqola fonetik uslubiyatning amaliy ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.