SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINING RAQAMLI KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Abdulhamidov Abrorbek A’zamxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya O‘zbek tilida: Ushbu maqolada ingliz tili o‘qituvchilarining raqamli kompetentligini shakllantirishda sun’iy intellekt vositalarining ahamiyati, amaliy qo‘llanilishi va innovatsion yondashuvlar yoritilgan. SI texnologiyalari yordamida dars samaradorligini oshirish usullari, mavjud muammolar va taklif etilayotgan yechimlar tahlil qilingan. Rus tilida: В статье рассматриваются инновационные подходы к формированию цифровой компетентности преподавателей английского языка с использованием инструментов искусственного интеллекта. Приведены примеры практического применения ИИ в образовательном процессе, а также анализируются проблемы и предлагаются пути их решения. In English: This article explores innovative approaches to enhancing the digital competence of English language teachers through the use of artificial intelligence tools. It highlights practical applications of AI in teaching, discusses current challenges, and provides potential solutions.