ISLOM HUQUQI MANBAALARI VA ULARNI OʻRGANISHNING ASOSIY XUSUSIYATLARI. - Odilova Azizaxon Yorqinboy qizi; Xosilova Fotimaxon Islomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola, Islom huquqi manbaalari va ularni oʻrganishning asosiy xususiyatlari haqida yoritilib, Islom dini va islom huquqshunosligi o‘zida mukammal hukmlarni mujassam etgan tizim sifatida Sharqdagi bir qator mamlakatlarda davlat va huquq rivojlanishiga, ayniqsa, ushbu mamlakatlardagi inson huquqlari, ijtimoiy-iqtisodiy, tashkiliy-huquqiy munosabatlarni ta’minlashga chuqur ta’sir ko‘rsatgan. Islom huquqining asosiy manbalari buyuk huquqshunoshlar ya’ni faqihlar tomonidan yakdillik bilan tan olingan. Usulul-fiqhda manbalar “adilla” (dalillar) atamasi bilan ifodalanadi.