MOY FILTIRLARINING DIZAYNIDAGI INNOVATSIYALAR VA DVIGATELNING ISHLASH MUDDATIGA TA’SIRI - M.X.Rustambek; O‘roqov Asliddin (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada moy filtirlarining dizaynidagi innovatsiyalar va ularning dvigatelning ishlash muddatiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy moy filtirlarining konstruktsiyasi va materiallari, shuningdek, ularning samaradorligi va ishlash muddatini qanday oshirishi ko’rib chiqiladi. Innovatsion texnologiyalar, masalan, nanomateriallar va yangi filtratsiya usullari, dvigatelning ish faoliyatini yaxshilash va uning xizmat muddatini uzaytirish imkoniyatlarini yaratadi. Maqola, shuningdek, moy filtirlarining dizaynidagi o’zgarishlar va ularning mexanik tizimlarga ta’siri haqida misollar keltiradi. Natijada, moy filtirlarining innovatsion yondashuvlari dvigatelning ishonchliligi va samaradorligini oshirishda muhim rol o’ynashi ko’rsatiladi.