DAVLAT BYUDJETI MABLAGʻLARIDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI VA MUAMMOLARI - Nilufar Boʻstonova; Rahmatullayev Fayzullo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola davlat byudjeti mablag‘laridan foydalanishning zamonaviy yondashuvlari va bu jarayondagi muammolarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada byudjet mablag‘larini taqsimlash va ulardan foydalanishning samaradorligini oshirishga qaratilgan ilg‘or usullar, shu jumladan raqamli texnologiyalar va shaffof boshqaruv tizimlari tahlil qilinadi. Davlat xarajatlari samaradorligini baholashning xalqaro tajribasi va mahalliy amaliyotdagi muammolar, jumladan, byudrokatik to‘siqlar va korrupsiya xavfi ko‘rib chiqiladi. Maqolada byudjet jarayonlarini optimallashtirish bo‘yicha takliflar keltirilgan bo‘lib, ular iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va davlat resurslaridan oqilona foydalanishga xizmat qiladi. Maqola byudjet boshqaruvini takomillashtirish orqali ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga erishishning strategik ahamiyatini ta’kidlaydi.