XRISTIANLIK DINI. PROVASLAV, KATOLIK VA PROTESTANTIZM ASOSIY MAZHABLARI - Saydullayeva Aynura (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada Xristianlik dinining uch asosiy yo‘nalishi — provaslavlik, katoliklik va protestantizmning kelib chiqishi, asosiy e’tiqodiy farqlari hamda tarixiy rivojlanishi yoritilgan. Har bir mazhabning o‘ziga xos diniy amaliyotlari, ibodat shakllari va cherkov tuzilmalari taqqoslab tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, ushbu mazhablarning bugungi kunda dunyodagi tarqalish darajasi va o‘zaro munosabatlari haqida ham so‘z yuritiladi. Mazkur tahlil orqali o‘quvchilarga Xristianlik dinining mazmunan boy va murakkab diniy tuzilmasi haqida kengroq tasavvur berish maqsad qilingan.