YOSHLARDA INSONIY FAZILATLARNI SHAKLLANTIRISHDA “HIBATUL HAQOYIQ” ASARINING O‘RNI - Karimova Dilobod Halimovna; Solijonova Barnoxon Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Ahmad Yugnakiyning “Hibatul Haqoyiq” asarining mazmun-mohiyati, uning axloqiy-tarbiyaviy g‘oyalari chuqur tahlil etiladi. Asarda ilgari surilgan sabr, halollik, tavoze, haqiqatgo‘ylik kabi insoniy fazilatlar yoshlar uchun ibrat manbai sifatida yoritiladi. Ayniqsa, dunyoviy boylikka haddan ortiq berilmaslik, ochko‘zlik va manmanlikdan tiyilish, ustozlarga hurmat, ezgu niyat bilan amal qilish kabi g‘oyalar zamonaviy yoshlar uchun dolzarb tarbiyaviy yo‘riqnoma sifatida ko‘rsatiladi. Shoirning baytlari asosida berilgan tahlillar orqali asarning bugungi kun ma’naviy hayotdagi o‘rni ochib beriladi.