SHARQ ALLOMALARI QARASHLARIDA OTA-ONA HURMATI VA OILAVIY TARBIYA - Gʻoyibova Malika Murodboy qizi; Rayimqulova Adiba Asror qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:Mazkur maqolada Sharq allomalari qarashlarida ota-ona hurmati va oilaviy tarbiya masalasi keng yoritilgan. Al-Farobiy, Imom G‘azzoliy, Ibn Sino va Konfutsiy kabi mutafakkirlarning oilaviy qadriyatlarga bergan bahosi, ota-onaning farzand tarbiyasidagi o‘rni va bu boradagi amaliy maslahatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bu qadriyatlarning bugungi zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati haqida ham fikr yuritilgan.