IBN SINO QARASHLARIDA AXLOQIY KAMOLOT VA YOSHLAR TARBIYASI - Nasrulloyev Oybek Habibullo ogli; Eshmamatova Zilola Olimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anottatsiya: Ushbu maqolada Ibn Sinoning axloqiy kamolot va yoshlar tarbiyasi haqidagi qarashlari tahlil qilingan. Ibn Sino, o‘zining falsafiy qarashlari orqali, yoshlarni nafaqat ilm olishga, balki axloqiy va ma’naviy rivojlanishga ham chaqirgan. U axloqiy fazilatlarni rivojlantirishning muhimligini, o‘zini tanish va to‘g‘ri yo‘lni tanlashni ta’kidlagan. Maqola Ibn Sinoning axloqiy tarbiya haqidagi asosiy g‘oyalarini yoritib, ularning bugungi kunda yoshlar tarbiyasidagi ahamiyatini ko‘rsatadi.