ODAMIYLIK SABOQLARI: QUR’ON, HADIS VA XALQ OG‘ZAKI IJODIDAGI AXLOQIY-MA’NAVIY IBRATLAR - Hamzayev Gulumboy Panjievich; Boboxonov O‘ral Ismoil (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada insoniylik fazilatlari, odamiylikning mohiyati va uning jamiyatdagi o‘rni keng tahlil etiladi. Qur’oni karim oyatlari, hadislar, tarixiy rivoyatlar hamda xalq og‘zaki ijodidagi maqollar va hikmatli so‘zlar orqali odamiylik saboqlari yoritilgan. Ayniqsa, o‘qituvchining tarbiyaviy roliga urg‘u berilgan holda, yosh avlod qalbiga insoniylik fazilatlarini singdirishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Maqolada milliy va dini qadriyatlar uyg‘unligida shakllangan axloqiy mezonlar orqali komil inson tarbiyasi muhim omil sifatida ochib berilgan.