JAMOATCHILIK NAZORATINING ZAMONAVIY SHAKLLARI: O’ZBEKISTONDA FUQAROLIK JAMIYATINING RIVOJLANISHI. - Abdullayev Adxamjon muzaffar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekistonda jamoatchilik nazoratining zamonaviy shakllari va ularning fuqarolik jamiyati rivojlanishidagi o’rni tahlil qilinadi. Jamoatchilik nazoratining huquqiy asoslari, shakllari va amaliyotdagi holatini o’rganish orqali uning samaradorligi baholanadi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, O’zbekistonda jamoatchilik nazorati mexanizmlari takomillashib bormoqda, ammo fuqarolik jamiyati institutlarining faolligini oshirish va davlat organlari bilan hamkorlikni kuchaytirish zarur. Maqolada jamoatchilik nazoratini yanada rivojlantirish bo’yicha tavsiyalar berilgan.