ZAMONAVIY DUNYODA MILLIY QADRIYATLARNI ASRASHNING AHAMIYATI. - Salimova Marjona; Amirqulova Sevinch (TADQIQOTLAR, 2025)
Annоtatsiya: Mazkur maqolada globallashuv jarayonida milliy qadriyatlarning yo‘qolib ketish xavfi, ularni asrashning dolzarbligi va zaruriyati haqida so‘z boradi. Milliy urf-odatlar, an’analar, tilda so‘zlashish madaniyati, ma’naviy meros kabi qadriyatlar jamiyatning ma’naviy tayanchi sifatida e’tirof etiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va madaniy almashinuvlar sharoitida milliy o‘zlikni yo‘qotmaslik uchun ko‘rilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Maqola yosh avlod tarbiyasida milliy qadriyatlarni singdirishning o‘rni va bu boradagi ta’lim-tarbiya tizimining roli haqida ham fikr yuritadi.