INSON FALSAFASI. ANTROPOLOGIYA - Sobirova Madina; Sobirova Madina (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada inson falsafasi va antropologiya o‘rtasidagi uzviy aloqalar o‘rganiladi. Inson mohiyati, jamiyatdagi o‘rni, evolyutsion taraqqiyoti va madaniyatdagi roli falsafiy va antropologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Antropologiyaning zamonaviy yondashuvlari va inson falsafasining asosiy g‘oyalari o‘zaro taqqoslanadi.