PSIXODIAGNOSTIK METODLAR - Qo`ziyev Ulug`bek Aliqulovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola psixodiagnostik metodlar haqida bodib, ayni damda dolzarb mavzulardan biri sanaladi. Psixologik adabiyotlarda ko‘pincha-metod va - metodika tushunchalarini turli mazmunda uchratamiz. Biz psixologiyaning malum uslubiy tamoyillar o‘zining birlamchi konkret tadqiqot uslubidan olinishini bilamiz. Diagnostik metodni xarakterlayotganda, uning odchash—sinash yo‘nalishining ko‘rsatgichi bilan chegaralanib qolish yetarli emas. Aks holda tushuntirish g‘olibligi eksperiment metodga beriladi.