LANGAR OTA ZIYORATGOHI: QAMASHI TUMANIDAGI TARIXIY- MADANIY MEROS - Sobirov Firdavs Anvar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatining Qamashi tumanida joylashgan Langar ota maqbarasi va ziyoratgohi tarixiy, diniy va madaniy jihatdan o‘rganiladi. Ziyoratgohning me’moriy xususiyatlari, diniy ahamiyati, Katta Langar Qur’onining ahamiyati hamda tasavvufiy maktabdagi o‘rni ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada Chiroqchi tumanidagi Langar ota ziyoratgohi bilan qisqacha solishtirish ham keltirilib, ularning o‘zaro farqlari va umumiy jihatlari yoritiladi.