O’ZBEK VA NEMIS MAQOLLARINING TEMATIK QIYOFASI - Begmatov Quvonchbek Muxtarovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada O’zbek va nemis maqollarining tematik qiyofasi tadqiq etiladi. Maqollar - xalq og’zaki ijodining muhim qismidir va ular insoniyatning madaniy, ma’naviy va etnik qiyofasini aks ettiradi. O’zbek va nemis maqollarida o’xshashliklar va farqlar, shuningdek, ularning xalq hayotidagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotda maqollarning mazmuni, va ularning o’zaro bog’liqligi, shuningdek, ma’naviy qadriyatlar va falsafiy nuqtai nazarlarni ochib berishga e’tibor qaratiladi. Maqola, shuningdek, maqollarning ijtimoiy hayotdagi roli va ularning ta’siri haqida fikrlarni o’z ichiga oladi.