YOSHLARNING JAMIYATDAGI OʻRNI VA ROLI - Ortiqova Maftuna Shuxrat qizi; Matkarimova Jamila Durdiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarning jamiyat ijtimoiy tuzilmasining barqaror rivojlanishidagi o‘rni tahlil etiladi. Zamonaviy ilmiy yondashuvlar asosida yoshlarning ijtimoiy faolligi, ularning ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy va ma’naviy taraqqiyotdagi hissasi, hamda davlat tomonidan yoshlar siyosatini rivojlantirishga qaratilgan islohotlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada taniqli olimlarning fikrlari, mavjud ilmiy manbalar hamda O‘zbekiston-2030 strategiyasining yoshlar rivojiga ta’siri tahlil qilinadi.