MAKTABGACHA YOSH DAVRINING PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Tojiboyeva Nodira Tursunaliyevna; To'xtaqulova Mavzunaxon Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yosh davri bolalarning psixik rivojlanishining muhim bosqichi hisoblanadi. Ushbu davrda bolalar kognitiv, emotsional, til, ijtimoiy va shaxsiy jihatdan o‘zgarishlarga uchraydilar. Maktabgacha yoshdagi bolalar o‘zlarini atrofdagi dunyo bilan tanishtiradi, til rivojlanishi orqali o‘z fikrlarini ifodalashni boshlaydilar, ijtimoiy muhitda boshqalar bilan o‘zaro munosabatlar o‘rnatadilar. Ushbu maqolada maktabgacha yosh davrining psixik rivojlanish xususiyatlari, uning turli sohalardagi ta’siri va ota-onalar hamda pedagoglarning roli haqida batafsil ma’lumot berilgan.