ESXATOLOGIYANING MOHIYATI: QIYOMAT VA OXIRAT DUNYOSI - Jabborova Sayyoraxon Muxammadqobilovna; Mahammadumarova Maftuna Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada esxatologiyaning mazmuni, ya’ni insoniyat hayotining oxiri, qiyomat kuni va oxirat dunyosi haqidagi diniy qarashlar yoritilgan. Islom esxatologiyasining asosiy tushunchalari, Qur’on va hadislarda kelgan qiyomat manzaralari, jazolanish va mukofotlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshqa dinlar – xristianlik va yahudiylikdagi oxirat tasavvurlari bilan taqqosiy yondashuv ham ko‘rib chiqiladi.