SUVLARNING SHO’RLANISHINI KAMAYTIRISH VA UNING OLDINI OLISH USULLARI VA TEXNOLOGIYASI - Durduqulov Fozil O‘tkirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya. O’zbekistondan suv tanqisligi global iqlim o‘zgarishi oqibatida tobora dolzarblashib bormoqda. Markaziy Osiyo davlatlari aholisining suvga bo‘lgan talabi asosan transchegaraviy daryolar hisobiga qondiriladi. Tadqiqotlarga ko‘ra,hozirgi kunda iqlim o‘zgarishi, global haroratning oshishi tufayli Amudaryo va Sirdaryo daryolarini suv bilan ta’minlayotgan muzliklar zaxirasining 15–20 foizga kamayishi kutilmoqda.