ELEKTR MAYDONINING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI - Jo’rayeva Ruxshona Annaqul qizi; Farmonova Shahrizoda Sherali qizi; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna; Qurbonov Jamshid Muyiddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ishda elektr va elektromagnit maydonlarning inson organizmiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganildi. Elektromagnit ta’sirlarning salbiy oqibatlarini aniqlash, ularni bartaraf etish yo‘llarini ishlab chiqish va ijtimoiy xabardorlikni oshirishdan iboratdir. kundalik hayotda uchraydigan darajadagi elektromagnit maydonlar odatda inson salomatligi uchun katta xavf tug‘dirmaydi, biroq kuchliroq va uzoqroq ta’sir sharoitida ehtiyot choralariga rioya qilish maqsadga muvofiqdir. Elektr maydonlarning ijobiy va salbiy tomonlarini hisobga olgan holda, ehtiyotkorlik, ilmiy asoslangan qarorlar va profilaktik choralarni qo‘llash zamonaviy hayotda muhim ahamiyat kasb etadi.