TASHABBUSKOR BOLANI TARBIYALASH: MAKTABGACHA YOSH BOSQICHIDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Kadirova Omadxon; Nematjonova Nasibaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yosh davrida bolalarda tashabbuskorlikni rivojlantirishning ahamiyati, pedagogik innovatsion yondashuvlar va ularning samaradorligi tahlil qilingan. Bolalarning mustaqil fikrlashi, ijodiy yondashuvi va o‘zini namoyon etish qobiliyatlarini rivojlantirishda innovatsion metodlarning o‘rni ko‘rsatilgan. Maqolada shuningdek, pedagogik sharoitlar va tarbiyaviy muhit yaratishning amaliy tavsiyalari ham berilgan.