A1 DARAJADAGI OʻQUVCHILARNING LUGʻAT BOYLIGINI OSHIRISHDA JISMONIY HARAKATLARNING ROLI - Omonova Zilola Qurbonpoʻlat qizi; Tagonova Diyora Jura qizi; Mamadaminova Margʻuba Mengali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot A1 darajadagi chet tili oʻquvchilarining lugʻat boyligini oshirishda jismoniy harakatlarga asoslangan oʻquv metodlarining samaradorligini oʻrganadi. Tadqiqotda 20 nafar boshlangʻich darajadagi oʻquvchilar ishtirok etdi va jismoniy harakatlarni oʻz ichiga olgan mashgʻulotlar anʼanaviy metodlar bilan taqqoslandi. Natijalar jismoniy harakatlar lugʻat soʻzlarini eslab qolish va qoʻllashda sezilarli ijobiy taʼsir koʻrsatishini tasdiqladi. Ushbu yondashuv chet tili oʻqitishda qiziqarli va samarali usul sifatida tavsiya etiladi.