OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA SOLIQ TOʻLASH VA ISLOH QILISHNING BARQAROR YOʻNALISHLARI - G`aniyev Rahimjon; Ahmadjonov Oybek; M. G`oziyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbekiston Respublikasida soliq siyosatini isloh qilish, soliq to’lovchilarning huquq va manfaatlarini himoya qilish, daromadlarini oshirish orqali amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar yoritib berilgan. Tadqiqotda soliq tizimidagi mavjud muammolar tahlil qilinib, ularning hal etishning tashkiliy yo’nalishlari ko’rsatib o’tilgan. Jumladan, raqamlashtirish, soliq ma’murchiligining sodda va soliq yuki optimal bo’yicha olib boriladigan ishlab chiqarishga alohida e’tibor beradi. Maqola yakunida soliq solish yanada samarali faoliyat yuritishini ta’minlash bo’yicha taklif va tavsiyalar berilgan.