ADABIYOTSHUNOSLIKDA XUDOYBERDI TO‘XTABOYEV IJODINING UMARALI NORMATOV TOMONIDAN BAHOLANISHI - Raximova Ro‘shana O‘lmasboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xudoyberdi To‘xtaboyev ijodining o‘zbek bolalar adabiyotidagi o‘rni va uning Umarali Normatov tomonidan adabiy baholanishi tahlil qilinadi. Normatovning ilmiy fikrlari asosida To‘xtaboyev asarlarining realizm va fantastika uyg‘unligi, qahramonlarning tabiiyligi, syujet qurilishi va tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi.