BOLALARDA TASHABBUS KO‘RSATISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHA METODINING O‘RNI - Kadirova Omadxon; Gʻofurjonova Mohlaroyim (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tashabbus ko‘rsatish ko‘nikmalarini rivojlantirishda loyiha metodining o‘rni ochib berilgan. Loyiha metodi bolalarning mustaqil fikrlash, mas’uliyatni his qilish, hamkorlikda ishlash, o‘z g‘oyalarini ilgari surish kabi muhim ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali vosita sifatida talqin etiladi. Mualliflar bolalarning tashabbuskorligini rivojlantirishda loyiha faoliyatining pedagogik ahamiyati va uning amaliy tatbiqiga oid tavsiyalarni keltirgan.