MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA ERKIN FAOLIYATNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Kadirova Omadxon; Toshmatova Muxlisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida erkin faoliyatni tashkil etishning nazariy-pedagogik asoslari yoritiladi. Erkin faoliyat bolalarning shaxsiy qiziqishlari, ehtiyojlari va mustaqil fikrlash qobiliyatlarini shakllantirishda muhim o‘rin egallaydi. Mualliflar maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishida erkin faoliyatni samarali tashkil etish usullari, pedagogning roli va rivojlantiruvchi muhitning ahamiyati haqida ilmiy-nazariy hamda amaliy ma’lumotlar keltirganlar.