KREATIV MUHITDA O‘YIN FAOLIYATI ORQALI BOLALARDA LIDERLIK XUSUSIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Kadirova Omadxon; Sodiqova Zarifa (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:Mazkur maqolada kreativ muhitda o‘yin faoliyatining tashkil etilishi orqali maktabgacha yoshdagi bolalarda liderlik xususiyatlarini rivojlantirishning psixologik-pedagogik jihatlari yoritilgan. O‘yin faoliyati orqali bolalarning mustaqillik, tashabbuskorlik, qaror qabul qilish va jamoa bilan ishlash qobiliyatlarini shakllantirish usullari tahlil qilingan. Mualliflar bolalarda liderlik salohiyatini rivojlantirish uchun qulay pedagogik shart-sharoitlar yaratishning amaliy jihatlariga alohida e’tibor qaratganlar.