“MAKTABGACHA TA’LIMDA INKLYUZIV TA’LIMNING AHAMIYATI” - Israilova Xusnida Adilovna; Yakubova Mohiraxon Abduxalim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola, maktabgacha ta’limda inklyuziv yondashuvning ahamiyatini inson omili nuqtai nazaridan o’rganishga qaratilgan. Inklyuziv ta’lim, barcha bolalarning ta’lim olishda teng imkoniyatlarga ega bo’lishini ta’minlashga qaratilgan yondashuv bo’lib, o’qituvchilar, ota-onalar va bolalar o’rtasidagi o’zaro aloqalarni rivojlantirishni nazarda tutadi. O’qituvchilarning malakasi, bolalar o’rtasidagi muloqot va kooperativ o’qitish jarayonida muhim ahamiyatga ega.