GEOMETRIYA FANIDAN AMALIY MASHG’ULOTLARDA TALABALAR MAKTABDA, AKADEMIK LETSIY VA KASB HUNAR KOLLEJLARDA O’RGANMAGAN MAVZULARINI CHUQURROQ VA TADBIQIY MASALALARNING O’QITILISHI TAVSIYA ETILADI. - Zaxiriddinova Shahlo Zaxiriddin qizi; Pardayeva Sevinch Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu amaliy mashg‘ulotlar geometriya fanining chuqur va qo‘llanma jihatlarini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, talabalar maktab, akademik litsey va kasb-hunar kollejlarida to‘liq qamrab olinmagan mavzularni kengroq tushunish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Mashg‘ulotlar davomida geometriyaning amaliy qo‘llanilishi, murakkab masalalar yechish, real hayotda uchraydigan geometriya muammolarini tahlil qilish va ularni hal qilish usullari o‘rganiladi.Dasturga fazoviy geometriya, analitik geometriya, vektor usullari, differensial geometriya asoslari hamda qurilish va muhandislik sohalarida qo‘llaniladigan geometriya elementlari kiritiladi. Talabalar nazariy bilimlarini amaliy tajribalar bilan mustahkamlash, chizma va modellashtirish usullaridan foydalanish, innovatsion texnologiyalar yordamida geometriyaviy modellar yaratish ko‘nikmalarini hosil qilishlari kutiladi.Mazkur amaliy mashg‘ulotlar talabalarni ilmiy-tadqiqot faoliyatiga yo‘naltirish, muammolarni tahlil qilish va mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, ularning kasbiy sohalarda geometriyani qo‘llash bo‘yicha ko‘nikmalarini shakllantirishga yordam beradi.