BIRINCHI DARAJALI BIR NOMA’LUMLI TAQQOSLAMALARNING YECHIMLARI SONI HAQIDA TEORIMALARNING ISBOTI - Zahiriddinova Shahlo Zahiriddin qizi.; Pardayeva Sevinch Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annototsiya: Ushbu ishda birinchi darajali bir nomaʼlumli chiziqli tengsizliklarning yechimlari soni va ularning tabiati haqida fikr yuritiladi. Asosiy eʼtibor, bu tengsizliklarning umumiy ko‘rinishi va ular qanday hollarda cheksiz ko‘p yechimlarga ega bo‘lishiga qaratilgan. Ishda tengsizliklar algebrik usullar bilan yechilib, yechimlar to‘plami interval ko‘rinishida aniqlanishi isbotlangan. Natijada, bunday tengsizliklar yechimlarining har doim biror yarimorali (interval) bo‘lishi ko‘rsatildi. Ushbu ish algebra va matematik mantiq asoslarini o‘rganuvchi o‘quvchilar uchun nazariy va amaliy jihatdan foydalidir.