XODIMLARNI BOSHQARISH USLUBLARI VA ULARNING TARTIBOTI - Umbarov Madaminbek G’ayratjon o’gli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada xodimlarni boshqarishning asosiy uslublari va ularning tartiboti tahlil qilinadi. Boshqaruv uslublari tashkilotning samarali faoliyat yuritishida muhim o‘rin tutib, rahbarning ish yuritish tamoyillari va jamoaga bo‘lgan yondashuvini belgilaydi. Asosiy boshqaruv uslublari sifatida avtoritar (direktiv), demokratik (kollegial) va liberal (erkin) uslublar ko‘rib chiqiladi. Har bir uslubning o‘ziga xos xususiyatlari, afzalliklari va kamchiliklari muhokama qilinib, ularning amaliyotda qanday qo‘llanilishi misollar orqali yoritiladi. Maqolada shuningdek, har bir uslubning tashkilotning ichki muhitiga va xodimlarning ish samaradorligiga ta’siri ham tahlil qilinadi.