EKOLOGIK MUAMMOLAR - Ergashev Farruxbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda ekologik muammolar, ularning sabablari va ularni hal qilish usullari oʻrganiladi. Hozirgi kunda insoniyat tabiat bilan uygʻunlikda yashashni unutib, tabiiy resurslarni ehtiyojdan ortiq foydalanish, sanoat chiqindilari va atmosferaga zararli gazlarni chiqarish kabi xatti-harakatlar tufayli ekologik muammolarni kuchaytirmoqda. Tabiatning ifloslanishi, iqlim oʻzgarishi, suv resurslarining kamayishi, oʻrmonlarning kesilishi va biologik xilma-xillikning yoʻqolishi kabi masalalar global ekologik muammolar sifatida koʻrilmoqda. Shuningdek, ushbu tezisda ekologik muammolarni tahlil qilish, ularning oqibatlarini koʻrsatish hamda ularni bartaraf etish uchun zarur chora-tadbirlar koʻrib chiqiladi.