ZAMONAVIY JAMIYATDA BILINGVIZM VA BOLA NUTQI RIVOJI - Mamanazarova Xurshida Hakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ish zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan bilingvizm hodisasining mohiyati va uning bolalar nutqining shakllanishi va rivojlanishiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Bilingvizmning asosiy turlari, shakllanish omillari hamda ikki tilli muhitda ulg‘ayayotgan bolalarning psixolingvistik rivojlanishiga ta’siri tahlil etilgan.