ALISHER NAVOIY G‘AZALLARIDA BADIIY TASVIR VOSITALARI: SO‘Z SAN’ATI MO‘JIZALARI - Mohizarbegim ERGASHEVA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiy g‘azallaridagi badiiy san’atlar — tashbeh, isti’ora, tajnis, tazod, kinoya, mubolag‘a kabi so‘z san’ati vositalarining qo‘llanilishi tahlil etiladi. Maqolada ushbu san’atlar orqali g‘azallarning ma’no teranligi va ruhiy go‘zalligi ochib beriladi. Misollar asosida Navoiy so‘zining sehri, ifoda uslubi va badiiy mulohazalarining o‘ziga xosligi ko‘rsatib o‘tiladi.