OʻZBEKISTON TABIATINI MUHOFAZA QILISH MUAMMOLARI - Ziyoydinov Hasanboy Abdumajid oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston hududida tabiatni muhofaza qilish bilan bogʻliq asosiy muammolar, ularning sabab va oqibatlari tahlil qilinadi. Ekologik muvozanatning buzilishi, sanoat va qishloq xoʻjaligining salbiy taʼsiri, shuningdek, aholining ekologik madaniyat darajasini oshirish zarurati yoritiladi. Muammoni hal etishda davlat siyosati, qonunchilik va jamoatchilik ishtirokiga alohida eʼtibor qaratilgan.