AYOLLAR DAFTARIGA KIRITILGAN AYOLLAR TUSHUNCHASI - Nu’monov Islomjon Ilhomjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada "Ayollar daftari"ga kiritilgan ayollar tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda amaliy ahamiyati yoritib beriladi. Ayollar daftari ijtimoiy himoyaga muhtoj, ijtimoiy-iqtisodiy holati og‘ir bo‘lgan ayollarni aniqlash va ularga tizimli yordam ko‘rsatish maqsadida joriy etilgan muhim mexanizmdir. Maqolada bu tushunchaning yuridik va ijtimoiy asoslari, shakllanish tartibi, ro‘yxatga kiritish mezonlari va bu tizim orqali amalga oshirilayotgan qo‘llab- quvvatlash choralari tahlil qilinadi. Shuningdek, daftarga kiritilgan ayollar bilan ishlashda mahalla, davlat va nodavlat tashkilotlarining o‘rni hamda bu orqali jamiyatda gender tengligini ta’minlashdagi roli yoritilgan.