BILISH FALSAFASI VA UNING AHAMIYATI - Uktamova Dinora Yoqub qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada bilish falsafasi (gneseologiya) tushunchasi, bilish bosqichlari, bilishning obyekti va subyekti, bilish nazariyalari soʻngra bilishning ilmiy va amaliy jihatlari yoritiladi. Shu bilan birga, bilish jarayonida haqiqatga erishish muammosi, skeptitsizm, empirizm va ratsionalizm kabi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola bilishning falsafiy asoslarini tushuntirishga qaratilgan bo‘lib, inson tafakkurining cheklovlari va imkoniyatlarini o‘rganishga alohida e’tibor berilgan.