BOSHLANG‘ICH SINF O’QITUVCHISINING SHAXSIY FAZILATLARI VA ULARNING O’QUVCHIGA TA’SIRI - Amonova Almira Baxronovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining shaxsiy fazilatlari va ularning o‘quvchiga ta’siri haqida so‘z borganda, avvalo o‘qituvchining shaxsiyati va uning ta’lim jarayonidagi o‘rni haqida chuqurroq fikr yuritish zarur. O‘qituvchi — bu nafaqat bilim beruvchi, balki tarbiyachi, yo‘naltiruvchi, o‘quvchining shaxsiyati shakllanishida muhim rol o‘ynovchi shaxsdir. Boshlang‘ich sinfda esa bu rol yanada kattaroq ahamiyatga ega, chunki bu yoshdagi bolalar uchun o‘qituvchi ularning dunyoqarashi, odatlari, fikrlash uslubi va hatto hayotga munosabatining asosiy shakllantiruvchisidir.