ICHIMLIK SUVINING INSON SALOMATLIGIGA VA TURMUSH SHAROITLARIGA TA’SIRI - Karshiyeva D.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Suvlarni sifat va tabiiy holatini buzilishi suv tarkibida ko’p miqdorda yuqumli kasalliklar ko’zgatuvchi mikroorganizmlar bo’lishi yoki gijja tuxumlarining ko’payib ketishi yoki suv tarkibida turli xil kimyoviy moddalarning ko’payishi, aksincha kamayishi oqibatida inson salomatligiga putur yetkazishi mumkin. Aholi yashash punktlarini markazlashtirilgan suv ta’minoti bilan ta’minlash aholining sanitariya turmush tarzini yaxshilash bilan birga kasallanish darajasini kamaytiradi.