SUN’IY INTELEKTDAN PEDAGOGIKADA FOYDALANGAN HOLDA KOMPYUTER TIZIMLARI VA TARMOQLARINING KIBERXAVSIZLIGI TA’MINLASH ALGORITMLARINI ISHLAB CHIQISH - Mansurov E’zozbek Islomxonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan pedagogik usullar bilan uyg’unlashtirilgan holda kompyuter tizimlari va tarmoqlarining kiberxavfsizligini ta’minlash uchun yangi algoritmlarni ishlab chiqishga bag’ishlangan. Maqolada kiberxavfsizlik sohasidagi mavjud muammolar va ularni hal etishda SIning o’rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida SI algoritmlarini qo’llash orqali kiberxavfsizlik bo’yicha bilim va ko’nikmalarni oshirish imkoniyatlari ko’rib chiqiladi. Maqolada ishlab chiqilgan yangi algoritmlarning arxitekturasi, ishlash mexanizmi va ularni amaliyotga tatbiq etish yo’llari batafsil yoritilgan. Algoritmlarning samaradorligi turli xil kiberhujumlar simulyatsiyasi orqali baholanadi va olingan natijalar muhokama qilinadi.