XORIJIY MAMLAKATLARDA INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI OʻQITISHGA QARATILGAN METODLAR - Ahmadaliyev Boburbek; Ahadjonov Dovudbek; Abduxoliqov Mamarasul; Abdumannonov Hojimurod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada informatika va axborot texnologiyalari fanini xorijiy mamlakatlarda o‘qitish uslublari, metodik yondashuvlar, shuningdek, O‘zbekiston oliy taʼlim tizimida qo‘llanilayotgan metodlar bilan taqqoslanadi. Maqola zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan tajribalarga e’tibor qaratadi. Shuningdek, maqolada o‘qitish samaradorligini oshirish, raqamli kompetensiyalarni shakllantirish va innovatsion metodlarni joriy etish borasidagi takliflar ilgari suriladi.