YOSHLARDA KUZATILADIGAN ZO’RAVONLIK, TAJOVUZKOR HATTI-HARAKATLARNI OLDINI OLISH MASALALARI - Jumayeva Jamila Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘smirlik davrida zo‘ravonlik hissining shakllanishi va uning psixologik, ijtimoiy omillari chuqur tahlil qilinadi. O‘smirlik davrining psixologik va ijtimoiy o‘ziga xosliklari, shuningdek, zo‘ravonlikning shaxs va jamiyat rivojlanishiga salbiy ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida zo‘ravonlikning individual va ijtimoiy darajadagi namoyon bo‘lish shakllari tahlil qilinib, bu muammoni bartaraf etish bo‘yicha samarali usullar taklif etiladi. Ma’lumotlar o‘smirlarning zo‘ravonlik hissini boshqarish va uning oldini olish bo‘yicha amaliy va nazariy asoslarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.