УРОГЕНИТАЛ ГЕРПЕС, ХЛАМИДИОЗ ВА ТРИХОМОНИАЗ КОИНФЕКЦИЯСИНИНГ КЛИНИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ДАВОЛАШ ТАМОЙИЛЛАРИ - Юсупова Шахноза Акрамовна; Низаматдинова Бибиназ Максетбай кызы; Юлдашева Ирода Жумабой кизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация. Ушбу илмий мақолада урогенитал герпес вирусли инфекциясининг хламидиоз ва трихомониаз билан биргаликда кечиши ҳолатлари, уларнинг клиник кўринишлари, ташхислаш ва самарали даволаш усуллари батафсил таҳлил қилинган. Кўп қўзғатувчили жинсий инфекциялар муаммоси замонавий венерологиянинг долзарб масалаларидан бири бўлиб, бундай коинфекциялар диагностикаси мураккаблашиши ва даволаш самарадорлигининг пасайиши билан характерланади. Адабиётлар таҳлили ва клиник тадқиқотлар асосида коинфекцияларни комплекс даволаш протоколлари ишлаб чиқилган ва баҳоланган.