OʻZBEK TILIDA MAZA-TA’M BILDIRUVCHI SIFATLAR ETIMOLOGIYASI - Yusufova Nilufar Yunus qizi; Yusupov Sardor Shodi oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Oʻzbek tilida har bir soʻzning etimologiyasi muhim ahamiyatga ega. Bu maqolada oʻzbek tilidagi maza-taʼm bildiruvchi sifatlar yaʼni taom, ichimlik yoki boshqa narsalarning taʼmini bildiruvchi sifatlarning kelib chiqishi va tarixiy tuzilishlari, sifatlarning leksik maʼnolari haqida tahlillar mavjud. Unda “totli”, “achchiq”, “chuchuk”, “chuchmal”, “shoʻr”, “bemaza” kabi sifatlar etimologiyasi izohlanadi.