KROTOLARIA JUNCEA O‘SIMLIGINING BARGLARINI TURGOROSENTLIK VA SUV TAQCHILIGI DARAJASI - Eshimov Doniyor O‘tkir o‘gli; Sanakulov Akmal Lapasovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA. Butun dunyoda bugungi kunning asosiy masalasi hisoblangan oziq-ovqat xafsizligi muammosini hal etishda, asosiy yechim deb hisoblanayotgan no-ananaviy dukakli-don ekinlari bilan juda ko‘p ilmiy tatqiqotlar olib borilmoqda. Shunday ekinlardan biri Krotolaria juncea o‘simligi hisoblanadi. Ushbu ilmiy maqolada Krotolaria juncea o‘simligining barglarini turgorosentlik va suv taqchilik darajasini aniqlash uchun o‘tkazilgan tajriba haqida ma’lumotlar keltirilgan.