MULOQOT O’RNATISHDA NOANIQLIKLAR VS TUSHUNMOVCHILIKLARNI BARTARAF ETISH - Islomov Sardor Abduvahob o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada shaxslararo muloqotda yuzaga keladigan noaniqliklar va tushunmovchiliklarning sabablari, ularni qanday aniqlash va bartaraf etish usullari tahlil etiladi. Muloqotda ko‘pincha fikrlar va ma’lumotlar noaniq yoki noto‘g‘ri tushunilishi mumkin, bu esa o‘zaro anglashmovchiliklarga olib keladi. Maqola, shu kabi holatlar yuzaga kelganda, muloqot ishtirokchilarining qanday strategiyalarni qo‘llashi kerakligini ko‘rsatib beradi. Shuningdek, til va madaniyat farqlari, hissiy to‘siqlar, noto‘g‘ri intonatsiya yoki haddan tashqari noaniq so‘zlardan qanday qochish mumkinligi haqida tavsiyalar beriladi. Muloqotda samarali anglash va tushunish uchun empatiya, ochiq muloqot va faollikning ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.