TAʼLIM TIZIMIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI: - Kurbanbayeva Shoxzada Muratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish XXI asr — texnologiyalar asri. Har bir soha, jumladan taʼlim tizimi ham zamonaviy texnologiyalar taʼsirida tubdan o‘zgarib bormoqda. Ilgari o‘quv jarayoni asosan darsliklar, doska va og‘zaki izoh asosida olib borilgan bo‘lsa, bugun taʼlim jarayonini zamonaviy pedagogik texnologiyalarsiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Ular o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi o‘zaro aloqani jonlantiradi, mustaqil fikrlash va ijodkorlikni rivojlantiradi, shuningdek taʼlim samaradorligini keskin oshiradi. Mazkur maqolada pedagogik texnologiyalar tushunchasi, ularning turlari, amaliyotdagi o‘rni va bugungi kun yutuqlari yoritib beriladi.