ISSUES OF ONOMASTICS, TERMINOLOGY, AND LEXICOGRAPHY IN TURKIC LANGUAGES - Abdumannonova Guljahon Iqboljon qizi; Karimjonova Shahlo Ravshanjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turkiy tillar onomastikasi, terminologiyasi va lug‘atshunosligi sohalaridagi nazariy va amaliy masalalar yoritiladi. Har uchala yo‘nalish tilshunoslikda muhim o‘rin egallab, milliy o‘zlik, madaniy meros va zamonaviy ilm-fan taraqqiyotiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada mavjud muammolar, ularning yechim yo‘llari hamda istiqbolli ilmiy yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, turkiy tillar doirasidagi tarixiy lug‘atlar, terminologik o‘zgarishlar hamda onomastik birliklarning tildagi o‘rni, ijtimoiy funksiyasi xususida ham fikr yuritiladi.